Aktuális

Új kiállítás-elméleti és -gyakorlati fórum született.

A Metszéspont 02 Kiállítás-elméleti, -gyakorlati Muzeológiai Fórum Egyesület 2002 õszén alakult. A hálózat szándékai szerint a kiállítás és a közönség felé történõ közvetítés új meghatározását keresi, szempontokat állít fel a mûfaj értékeléséhez, és a kurátori tevékenység meghatározásához. Tevékenységének fõ profilja a hálózatépítés, kapcsolatteremtés és -közvetítés, eszmecsere, tudományos kutatás és innovatív programok, kiállítások megvalósítása.
A Metszéspont 02 Egyesület egy nyitott, nemzetközi hálózat része, melyben kurátorok, közmûvelõdési múzeumi szakemberek, múzeumpedagógusok és a terület iránt érdeklõdõk összeköttetése és eszmecseréje folytatódik, különös tekintettel Közép-Kelet-Európára.
Az egyesület a nemzetközi hálózaton belül kiemelten a magyarországi és Közép-kelet-európai problémák feltárására és azok megvitatásának és megoldásának keresésére fekteti a hangsúlyt.

A 2003-as éves program alkalmat ad kiállítások elemzõ megtekintésére, kapcsolatépítésre, külföldi tanulmányutakra, kapcsolatépítésre.
Minden hónap elsõ csütörtökén 18.00 órakor találkozunk, hogy egy-egy tag munkáját megismerhessük, az aktualitásokról tájékozódjunk és tapasztalatcserét folytassunk. Havonta ellátogatunk egy kiállításba, találkozunk a rendezõ(k)el elemzõ megtekintés céljából.

Alapítók: Aczél Eszter Krisztina, Aknai Katalin, Horváth Helén Sára, Saskia Klaassen Nägeli (Szarajevó, Svájci Nagykövetség), Molnár Tamás, Pap Eszter, Révész Emese (Pázmány Péter Katolikus Egyetem), Rum Attila, Serfõzõ Szabolcs, Váczi Karina 

További információ:
pont02@hotmail.com
Metszéspont 02 Egyesület
1117 Budapest
Baranyai u. 21.
+36/1/3864180
Non-profit, közhasznú társadalmi szervezetként, mûködésünkhöz minden adománynak örülünk a HBW Express Takarékszövetkezet (http:/www.ebank.hu) 16200010 - 60419686 -os számlaszámán.